Jump to content

Tenisz: Lindsay Davenport bekerült a Hírességek Csarnokába

2014. 07. 15. 11:40

A hétvégén beiktatták a Nemzetközi Tenisz Hírességek Csarnokába a korábbi teniszező Lindsay Davenportot. A visszavonault amerikai legenda pályafutása során volt világelső, egyéniben és párosban is három-három Grand Slam bajnoki címet szerzett.

A Nemzteközi Tenisz Hírességek Csarnoka 60 éves története során mindössze 235 személyt iktattak be a rangos névsorba. Köztük a legfrissebb Lindsay Davenport neve, aki a Willimas éra előti utolsó legsikeresebb amerikai női játékos volt.
A még mindig csak 38 éves Davenport pályafutása során három egyéni Grand Slam bajnoki címet szerzett, 1998-ban hazai pályán, a US Openen győzött, majd a következő évben Wimbledon legjobbja volt, 2000-ben pedig az Ausztrál Nyílt Teniszbajnokságon is legyőzhetetlen volt.
8 különböző alkalommal érte el a női világranglista első pozícióját, és egyéni olimpiai aranyérmet nyert az 1996-os atlantai ötkarikás játékokon.

Davenport visszavonulása óta családot alapított, férjével immáron négy gyermeket nevelnek, valamint az ESPN amerikai sportcsatorna egyik legnépszerűbb tenisz kommentátora lett.

Davenport mellett a newporti ünnepélyes beiktatási ceremónián még öten kaptak helyet a Hírességek Csarnokában: Jane Brown Grimes korábbi WTA, Amerika Tenisz Szövetség és Nemzetközi Tenisz Hírességek Csarnoka elnök, Chantal Vandierendonck paralimpiai érmes kerekesszékes teniszező, Nick Bollettieri legendás edző, és John Barrett brit tenisz szakértő és kommentátor.

(Látogass el hivatalos Facebook oldalunkra, ahol írásainkat is megtalálod, valamint különleges fotókat és videókat is láthatsz)

(Fotó: 3news.co.nz)