Jump to content

Úszó ob - Sztárparádé a debreceni sportuszodában

2014. 07. 15. 13:54

A nevezések alapján 299 úszó részvételével rajtol szerdán a 116. úszó országos bajnokság (ob) a debreceni sportuszodában. Ott lesz az összes magyar sztár, valamint számos külföldi kiválóság is.

 

Orendi Mihály, a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) általános alelnöke kedden Debrecenben, sajtótájékoztatón elmondta, hogy igazi sztárparádé várható az országos bajnokságon, mivel "aki az úszásban számít ma Magyarországon, mind itt lesz Debrecenben".

Az idei versenyre 55 klub, köztük 9 külföldi egyesület kiválóságai jelezték részvételüket.

"Még meg sem kezdődött a verseny, máris különleges rekord született, Hosszú Katinka ugyanis 17 versenyszámban nevezett" - jelezte Orendi Mihály. Hosszú Katinka elmondta, hogy új edzéstervébe illeszkedően minden versenyt jó edzésnek tekint, és ezen az ob-n is szeretne önbizalmat gyűjteni a berlini Európa-bajnokságra.

Mint ismeretes, 2014-ben olimpia és világbajnokság híján az Európa-banokság a legrangosabb nemzetközi viadal, melyen szeretnének úszóink kiemelkedőne szerepelni. Az Eb-re való felkészülés jegyében próbál tehát minden hazai versenyző szerepelni az országos bajnokságon.

Hosszú Katinka mellett így ott lesz Debrecenben a 200 méteres mellúszás olimpiai- és világbajnoka, Gyurta Dániel, vegyesúszó specialistánk, Cseh László, az olimpiai bajnok Risztov Éva és az Európa-bajnok Kapás Boglárka sok más remek úszó mellett.

Miután a honi bajnokság nyílt, idén is részt vesznek rajta külföldi sztárok is. Debrecenben edzőtáborozik például az olasz úszóválogatott, így annak tagjait is az ob mezőnyében köszönthetjük.

(Látogass el hivatalos Facebook oldalunkra, ahol írásainkat is megtalálod, valamint különleges fotókat és videókat is láthatsz!)

(Forrás: MTI, fotó: duol.hu)