Jump to content

Tour de France: folytatódik a küzdelem Contador nélkül

2014. 07. 16. 13:49

Egy igen hosszú, és komolyabb emelkedőktől sem mentes, 187 és fél kilométeres szakasszal folytatódik a 101. Tour de France, mely az első szünnap után szerdán Besanconból indul és Oyonnax-ban ér célba. Immáron két nagyágyú: Froome és Conatdor nélkül.

A szerdai szakasz olyanok számára kedvezhet, akiknek elég komoly a hátrányuk összetettben, így nincs veszítenivalójuk, és bevállalhatnak egy támadást. Ez az etap páldául kiválóan alkalmas lehet Peter Sagan számára, aki sprinter, viszont a zöld trikó megtartása érdekében bírnia kell a kisebb emelkedőket is.

A csaknem 200 kilométeres szakasz második felében egymás után több emelkedő is található, összesen három harmadik, és egy negyedik kategóriás kaptatót kell megmásznia a mezőnynek.
Ezek a kapaszkodók még nem a hegyimenők csemegéi, ám szétszakíthatják a mezőnyt, ezért is alkalmas a terep a támadást indítani szándékozó kerekesek számára.

Közeledünk az Alpok felé, hiszen a szakasz befutója már ebben a hegységben lesz.

Összetettben újra az olasz Vincenzo Nibali vezet, aki a hétfői szakasz végén nagy hajrát indított, hogy visszavegye a sárga trikót a francia Tony Gallopintől. Nibali ezzel végleg első számú favoritja lett az idei Tournak, főleg azok után, hogy hétfőn bukás és sípcsonttörés miatt feladni kényszerült a küzdelmet a kétszeres korábbi bajnok Alberto Contador.

(Látogass el hivatalos Facebook oldalunkra, ahol írásainkat is megtalálod, valamint különleges fotókat és videókat is láthatsz!)

(Fotó: standard.co.uk)