Jump to content

Tour de France: Tony Gallopin ezúttal szakaszt nyert

2014. 07. 16. 18:41

Ismét örülhettek a franciák, hiszen ezúttal hazai versenyző, a hétfőn a sárga trikót is viselő Tony Gallopin nyerte a 101. Tour de France 11. szakaszát, mely 187 és fél kilométer után Oyonnax-ban ért véget. 


Hatalmas izgalmakat hozott az utolsó néhány kilométer, ugyanis Gallopin szökésben volt, ám éppenhogy kiszámította a hazaérkezést, mert kis híján beérte az üldöző mezőny. A Lotto francia kerekese remek napokat él, hiszen hétfőn, a hazaiak nemzeti ünnepén egy napra ő viselhette a sárga trikót, miután vasárnap átvette Vincenzo Nibalitól.

Más kérdés, hogy az Astana első embere, Nibali már hétfőn visszavette a vezetést, és továbbra is ő áll az élen összetettben, előnye 2 perc 23 másodperc a a Sky ausztrál kerekese, Richie Porte előtt.

Gallopin egyébként a Giant német versenyzője, John Degenkolb és az Omega-Pharma Quick Step korábbi szakaszgyőztese, Matteo Trentin előtt nyerte meg a 11. szakaszt.

A Tour de France csütörtökön folytatódik, egy újabb hosszú, 185 és fél kilométeres szakasszal Bourg-en-Bresse és Saint-Étienne között.

(Látogass el hivatalos Facebook oldalunkra, ahol írásainkat is megtalálod, valamint különleges fotókat és videókat is láthatsz!)

(Fotó: zimbio.com)