Jump to content

Két évre tiltották el az olimpiai bajnok sífutót

2014. 07. 17. 09:55

A szocsi olimpián pozitív doppingtesztet produkáló Evi Sachenbacher-Stehle két évese eltiltást kapott. A német klasszis, aki Szocsiban sílövőként indult, de korábban három olimpián sífutóként két aranyérmet is nyert a stimulánsnak számító methylhexaneamine nevű szerrel bukott meg.

A 33 éves sportolónál az A és a B próba is pozitív eredményt hozott, ő maga azonban nem tudott magyarázatot adni arra, hogy a tiltott szer hogyan került a szervezetébe. A legutóbbi téli olimpián amúgy minden addiginál szigorúbb ellenőrzésnek vetették alá az indulókat, még a játékok kezdete előtt összesen 2453 tesztet végeztek el.

Sachenbacher-Stehle a 12.5 kilométeres tömegrajtos verseny után - ahol amúgy negyedikként végzett - adott pozitív mintát, büntetése február 17-étől kezdődik, amikor is az első próba pozitív eredményt hozott. Sachenbacher-Stehle mindössze a második versenyző Németország történetében, aki téli olimpián pozitív doppingtesztet produkált, korábban a jégkorongozó Alois Schlodert kapták rajta tiltott szerek használatán még 1972-ben.

A sportolónak 21 napja van arra, hogy fellebbezést nyújtson be a nemzetközi Sportdöntőbíróságnak (CAS).

(Fotó:mashable.com)