Jump to content

Kohlschreiber - Mayer és Ferrer - Zverev mérkőzés az elődöntőben

2014. 07. 19. 16:04

Pénteken már az elődöntőbe jutás volt a tét a Hamburgban zajló, ATP 500-as tenisztornán. A papírforma - csakúgy, mint a torna eddig szakaszán - nagyjából érvényesült, bár a fiatal Alexander Zverev további remeklését még mindig meglepetésként fogják fel a szakértők - teljesen jogosan.

A kiváló formának örvendő Leonardo Mayer (46.) ezúttal a nagy tehetségként számon tartott Dusan Lajoviccsal (71.) csapott össze. Az argentin ismét hibátlan teniszt mutatott be, bár a második szettre feljavult a szerb játékos, még így sem tudott ellenszert találni Mayer keresztjeire, valamint kimagasló alapvonal játékára. Lajovic a 6:1 7:5-ös végeredményt lezáró gémben jutott el egyetlen fogadópontjához, de azzal nem tudott élni, így végül elmaradt a tie-brék, továbbá a döntő játszma is.

Nem úgy, mint a két hazai pályán versengő teniszező, Tobias Kamke (83.) és Alexander Zverev (281.) párharcán. A mindössze tizenhét esztendős Alexander pocsékul kezdett, tőle szokatlanul, hiszen az eddig nyújtott pazar teljesítményét a hullámvölgyek nélkül lejátszott küzdelmek jellemezték. A még kiskorúnak számító német tehát elveszítette első szettjét a torna folyamán, azonban nem esett kétségbe, és mintha felcserélődtek volna a szerepek, ő vált hidegvérű rutinos játékossá, míg Kamke az idegesen, sok hibával teniszező serdülővé. Zverev a 0:6-os első játszmát egy 7:5-ös, és egy 6:3-as felvonással fordította meg, és szinte felfoghatatlan módon bejutott a legjobb négy közé - szabadkártyásként.

Ellenfele a viadal egyetlen TOP 10-ese, az első kiemelt David Ferrer (7.) lesz. A spanyol az elmúlt két meccsével ellentétben, ezúttal könnyedén aratott sikert. A találkozó meglehetősen izgalom mentesen alakult, Ferrer végig irányítva az összecsapást, 6:0 6:2-es győzelmével múlta felül honfitársát, Pablo Andujart (78.).

A nap záró párharcában Philipp Kohlschreiber (26.) és Lukas Rosol (42.) vívott meg egymással. A kilátogató nézők nagy örömére az egykezes fonákkal brillírozó német játékos örülhetett a küzdelem végeztével, miután mindkét játszmában eggyel többször vette el ellenfele szerváját, ezáltal pedig Zverev mellett második belföldiként kvalifikálta magát a fináléba jutásért döntő összecsapásra.

(Forrás:sportrajongo.hu/Fotó:rolandgarros.com)