Jump to content

Golf: apja fogadott a győzelmére, milliókat nyert vele

2014. 07. 21. 06:56

Rory McIlroy győzelmével zárult a golfozók szezonbeli harmadik Major-tornája a The Open Championship. Az észak-ír kiválóság kiválóan játszott, hat ütés előnnyel várhatta a torna befejező napját, végül két ütés előnnyel nyerte meg pályafutása harmadik Major-versenyét. McIlroy 1.66 millió dollárt nyert, ám nem csak ő robbantott bankot vasárnap, hanem édesapja is, aki 10 éve fogadást kötött arra hogy fia 26 éves kora előtt megnyeri az Opent. McIlroy győzelme így még pluszban 300 000 dollárt hozott a konyhára.

Rory McIlroy édesapja 2004-ben a Ladbrokes fogadási irodánál kötötte meg azt a fogadást, amely úgy szólt, hogy fia az elkövetkezendő 10 évben megnyeri majd az egyetlen európai Major-tornát. A papa, Gerry McIlroy a barátokkal összeállva 200 fontot tett fel a fiára, a fogadóiroda pedig 500/1-hez állapította meg a odszokat, így jött ki a 171 000 dolláros összeg. Volt még két másik fogadás, melyet McIlroyék barátai tettek meg 2005-ben melyek a hírek szerint szintén 200 fontos összeggel kerültek megkötésre. Az egyik úgy szólt, hogy McIlory 2015 előtt megnyeri az Opent, míg a másik szelvénnyel már biztosra akartak menni, ugyanis azzal arra fogadtak, hogy az észak-ír klasszis 50 éves kora előtt megnyeri a patinás tornát. Ezen két fogadát összege 136 700 dollár, így jön ki a 300 000-es végösszeg.

"Rizikót vállalunk az ilyen fogadásokkal, ám általában a bank nyer és sok pénzt tudunk generálni" - mondta a Ladbrokes fogadóiroda munkatársa McIlroy-ék akciójáról. - Ezúttal mi jöttünk ki vesztesként az ügyletből, Rory apja és a barátok jókora pezsgőzést csaphatnak ma este, hiszen természetesen kifizetjük a fogadásból nyert összeget."

Angliában megszokottak az ilyen és ehhez hasonló fogadások, éppen ezért már Európa más országaiból is fogadnak hívásokat, vagy megkereséseket, ha valaki speciális fogadást szeretne kötni. Emlékezetes volt egy Lewis Hamiltonnal kapcsolatos fogadás. Amikor a brit autóversenyző 9 éves volt a család és barátaik 100 fontban kötöttek fogadást arra, hogy egy napon futamot nyer és világbajnok is lesz. Hamilton természetesen mindkettőt megtette, 2008-ban világbajnok lett, így a társaság 125 000 fontot (213 000) dollárt nyert.