Jump to content

Tenisz - a hazai pálya segít mindenhol

2014. 07. 26. 11:17

A héten zajló ATP férfi tenisztornákon remekül szerepelnek a hazai játékosok: Atlantában az amerikaiak, Umagban pedig a helyi kedvenc menetel. A svájci Gstaadban viszont nem maradt helyi játékos, a meglepetések viszont nem voltak ritkák.

Az Atlantában zajló keménypályás tenisztornán az első kiemelt John Isner már negyedik döntőjéért játszhaz szombaton, miután két játszmában győzte le az ausztrál Marinko Matosevicet. A hórihorgas amerikai ráadásul honfitársával, Jack Sockkal mérkőzhet a fináléért, így biztosan lesz hazai játékos a döntőben.
A másik ágon az izraeli Dudi Sela és a német Benjamin Becker jutottak el a legjobb négyig. Előbbi a negyedik kiemelt Pospisilt győzte le a negyeddöntőben, utóbbi pedig azt a de Bakkert, aki a második helyen rangsorolt Kevin Andersont búcsúztatta.

Az Umagban zajló salakpályás férfi tenisztornán is van kinek szurkolnia a horvát közönségnek, ugyanis szépen menetel Marin Cilic, aki sorozatban 15. mérkőzését nyerte horvát földön a Lukas Rosol elleni negyeddöntőben. Nem lesz könnyű dolga az elődöntőben, hiszen a címvédő Tommy Robredóval csap össze,
A másik ágon az első kiemelt és tavalyi döntős Fabio Fognini jutott a négy közé, igaz szetthátrányból kellett fordítania a 17 éves szabadkártyás hazai tehetség, Borna Coric ellen. Az olasz ellenfele Pablo Cuevas lesz, aki Teymuraz Gabashvilit múlta felül a nyolc között.

Az egyetlen torna, ahol nem maradt helyi teniszező versenyben, a svájci Gstaadban zajló salakpályás viadal. Itt viszont születtek meglepetések, hiszen a holland Robin Haase a címvédő Mikhail Youzhny-t verte meg a legjobb nyolc között. Az elődöntőben azzal az argentin Juan Monacóval mérkőzik, aki 8 év után először esett ki a legjobb 100-ból, ezúttal viszont búcsúztatta a kétszeres korábbi bajnok Thomaz Belluccit.
A másik ágon Pablo Andujar gyűjtött be egy nagyobb skalpot, hiszen a második kiemelt, szintén korábbi bajnok honfitársát, Marcel Granollerst győzte le. Ellenfele egy újabb spanyol, Fernando Verdasco lesz, aki a szabadkártyás Viktor Troickit múlta felül, így az is eldőlt, hogy biztosan lesz spanyol teniszező a gstaadi döntőben.

(Fotó: skysports.com)