Jump to content

Bolt győzelemre vezette a jamaicai váltót - videó

2014. 08. 03. 08:00

A várakozásoknak megfelelően Jamaica nyerte a férfi 4x100 méteres váltófutást a Glasgowban zajló Nemzetközösségi Játékokon. A Usain Bolt vezette jamaikaiak utcahosszal győztek, a 37.58-as győztes idő pedig a játékok történetének legjobb ideje.

Jamaica már az előfutam során magabiztosan nyert, Bolt akkor megerőltetés nélkül, magához képest szinte iramban futotta le a távot befejező emberként. A döntőben már komoly erőbedobásra késztették a hatszoros olimpiai bajnokot, ugyanis negyedik emberként az angolok utolsó futója, Danny Talbot mögött a második helyen vette át a váltobotot. A befutó végül nem esett nehezére a világcsúcstartónak, az utolsó 100 méteren faképnél hagyta ellenfelét és a várakozásoknak megfelelően behozta a váltót az első helyen.

A Hampden Parkban a Jason Livermore, Kemar Bailey-Cole - aki megnyerte a 100 méteres síkfutást hétfőn - Nickel Ashmeade, Usain Bolt alkotta jamaicai négyes a valaha volt leggyorsabb időt teljesítette a Nemzetközösségi Játékok 4x100-as versenyében és Anglia, valamint Trinidad és Tobago előtt aranyérmes lett.

(Fotó:uk.eurosport.yahoo.com)