Jump to content

Tenisz - David Goffin élete első ATP trófeáját nyerte

2014. 08. 03. 16:11

A belga David Goffin nyerte a Kitzbühelben zajló ATP 250-es salakpályás férfi tenisztornát, miután három játszmában múlta felül a hazai színekben versenyző Dominic Thiemet. A finálé volt a 2014-es ATP szezon utolsó salakpályás mérkőzése.

Voltak előjelei annak, hogy érik az első ATP trófea David Goffin számára, hiszen a 23 éves tehetség néhány évvel ezelőtt már egyszer közel állt ahhoz, hogy meglepetést okozzon a Roland Garroson, amikor igencsak megszorongatta Roger Federert.

Ám júliusban még világosabb jelek utaltak arra, hogy szépen lassan beérik Goffin munkája, hiszen a belga teniszező sorozatban három Challenger tornán győzött: Scheveningenben Andreas Becket verte, Poznanban Blaz Rolát, Tamperében pedig Jarkko Nieminent győzte le a fináléban.

A rengeteg győzelem szabadkártyához juttatta Goffint Kitzbühelben, aki világranglista 78.-ként köszönte szépen a lehetőséget a szervezőknek, és egyenesen a döntőig menetelt. Ahol aztán bajba került az osztrák közönség támogatását élvező Thiem ellen, ugyanis elveszítette az első szettet 6/4-re, ám két könnyebb játszmával, valamint ellenfele sok hibáját és fáradtságát kihasználva fordítani tudott.

Goffin pályafutása első ATP Tour tornagyőzelmét aratta, már 20 mérkőzés óta veretlen, legutóbb lejátszott 42 szettjéből pedig csak kettőt veszített el.
Ez a teljesítmény ráadásul a világranglistán is komoly előrelépést jelent a belgának: jövő hétfőtől ugyanis várhatóan betör a legjobb 50 közé úgy, hogy egy hónapja még a top 100-ban sem volt.

(Fotó: batennis.com)