Jump to content

A világelső Serena Williams győzelemmel tért vissza

2014. 08. 04. 12:03

Stílusosan egy tornagyőzelemmel tért vissza a korai wimbledoni búcsú és betegség után a női teniszezők világelsője, Serena Williams. Az amerikai teniszező hazai pályán szerzett trófeával alapozta meg az észak-amerikai keménypályás felvezető sorozatot, méghozzá Stanfordban.

Aztuán, hogy Alizé Cornet óriási meglepetésre legyőzte a wimbledoni torna harmadik fordulójában Serena Williamset, sokan temetni kezdték, mondván, hogy az idei Grand Slam teljesítménye hagy némi kívánnivalót maga után - főleg az elmúlt évekhez képest.

Serena Williams viszont szinte szokásos módon vágott vissza a benne kételkedőknek, és egyből egy stanfordi tornagyőzelemmel tért vissza.

A döntőig vezető úton és a döntőben sem volt könnyű dolga az amerikai világelsőnek, hiszen a korábbi világelső Ana Ivanovic, és a Roland Garros elődöntős Andrea Petkovic után a világ egyik legjobb kontrateniszezőjével, a német Angelique Kerberrel kellett játszania a fináléban.

Kerber magához is ragadta a kezdeményezést - hiszen mérkőzéslabdáról fordított az elődöntőben, így érezte, hogy nem engedheti magának a hibákat - és 5/1-re húzott el az első játszmában, 5/2-nél pedig két szettlabdája is volt. Serena innen jött vissza, és nyerte az első szettet rövidítésben.

A második játszmában már hengerelni tudott a világelső, aki végül 6/3-mal fejezte be a mérkőzést és ünnepelhette a harmadik stanfordi győzelmét.
Ez ráadásul már negyedik idei trófeája, ennél többet pedig egyetlen riválisa sem tudott nyerni a szezonban.
Serena Williams mindemellett 61 tornagyőzelemnél jár.

(Fotó: tennisnow.com)