Jump to content

Golf: Tiger Woods ismét megsérült

2014. 08. 04. 08:20

Rásérült a márciusban operált hátára Tiger Woods, így visszalépett az ohiói Akronban zajló World Golf Championship sorozat Bridgestone Invitational névre keresztelt tornájától. Az egykori világelső a 9. szakaszon a kezdőütése után megránthatta a hátát, látszólag lemerevedett, nem sokkal később pedig golfkocsival vitték el a helyszínről.

Tiger Woods a 9 millió dollár összdíjazású viadal utolsó napján a 9. szakaszon készült elütni, és egy tökéletesen kivitelezett ütést követően a hátához kapott. A volt világelső megmerevedett, mozdulni sem tudott, pár másodperc után fájdalmas arccal kezdett el sétálni a labdája irányába. A labdát azonban már nem tudta felvenni, el sem jutott odáig, ugyanis pár méter után már szinte lépni sem tudott. Woods végül golfkocsival hagyta el a helyszínt, látszólag komoly fájdalmak közepette.

A torna nyolcszoros bajnokát az autójához kísérték, majd segítője, Joe LaCava elhajtott vele. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy mennyire súlyos Woods sérülése, ám sok jóra nem számíthat. Az amerikai szupersztárt márciusban műtötték idegbecsípődéssel, majd rekord idő alatt, négy hét elteltével már „játékra jelentkezett”. Woods az operáció óta 10 kört játszott versenykörülmények között, ám egyet-egyet leszámítva eddig mélyen tudása alatt teljesített. A PGA Tour következő tornája az évad utolsó Major-viadala, a PGA Championship lesz, melyen Woods nem tudni, hogy indulhat-e, ám a látottak ismeretében kijelenthető, nagy csoda lenne, ha a golfozó a következő napokban egyáltalán az ágyából ki tudna keveredni.

A sérülés alapjaiban írhatja át ismételten Woods idényét, hiszen innentől kezdve már nem az a kérdés, hogy bekerül-e a FedEx Kupa rájátszásába - erre amúgy szinte már esélye sincs - hanem, hogy részt vehet-e a sportág legrangosabb csapatversenyén, a Skóciában megrendezésre kerülő Ryder Kupán.

A WGC-Bridgestone Invitational tornát amúgy az észak-ír Rory McIlroy nyerte, aki három ütés hátrányból kezdte az utolsó napot a spanyol Sergio Garciával szemben. McIlroy pár hete az idény harmadik Major-tornáján, a British Openen sem talált legyőzőre, mostani sikerének köszönhetően ráadásul átvette a vezetést a világranglistán az eddigi éllovas Adam Scottól. (Fotó:upi.com)

(Fotó:upi.com)