Jump to content

Tenisz - megkezdődtek a kanadai tornák

2014. 08. 05. 11:25

Kanadában megkezdődött az észak-amerikai keménypályás US Open felvezető sorozat első két teniszversenye: a férfiak Torontóban, a hölgyek Montreálban játszanak. Mindeközben Fucsovics Márton szintén a tengerentúlon kezdte meg szereplését.

A Torontóban zajló ATP 1000-es férfi tenisz mesterversenyen a kiemeltek közül bemutatkozott Marin Cilic. A 15. kiemelt horvát azonban egyből nagy csatára kényszerült: csak három szettben győzte le az üzbég Denis Istomint. Szintén továbbjutott két francia: Benoit Paire és Jeremy Chardy.

A hölgyek Montreálban csapnak össze egymással egy kiemelt premier tornán. Győzelemmel mutatkozott be a 15. kiemelt Lucie Dafarova, hiszen a wimbledoni elődöntős cseh teniszező a román Sorana Cirsteát múlta felül az első körben.
Nem élte túl viszont az első fordulót a 13. helyen rangsorolt Sara Errani, ám ez nem oyan nagy meglepetés, hiszen a salakspecialista olasz teniszező nehéz ellenfelet kapott: a gyors pályákon kiválóan játszó, tavaly Wimbledonban egészen a döntőig jutó Sabine Lisicki volt az ellenfele, aki 6/1 7/5-re verte Erranit.

Továbbjutott a szlovák Rybarikova, a cseh Koukalova, az amerikai Rogers, a francia Cornet és a brit Watson.

Fucsovics Márton két játszmában legyőzte az amerikai Mackenzie McDonaldot az egyesült államokbeli Aptosban hétfőn megkezdődő Challenger torna első fordulójában.

(Fotó: fapuestas.com)