Jump to content

Tenisz - Bouchard kiesett, Kuznetsova feladta Montreálban

2014. 08. 06. 10:33

Magyar idő szerint hétfő hajnalban még a washingtoni trófeáért vívott ádáz küzdelmet a kétszeres Grand Slam bajnok Svetlana Kuznetsova, ám a Montreálban zajló kiemelt premier tenisztornán hamar búcsúzni kényszerült: már a washingtoni finálé végén is látszott, hogy nem teljesen egészséges, így Kanadában másfél szett után feladta a küzdelmet.

Kuznetsova az amerikai Madison Keys-szel csapott össze az első fordulóban, melynek során Keys 6/3 3/2-re vezetett, amikor a korábbi világranglista második orosz úgy döntött, hogy nem tudja folytatni, és elhúzódó sérülése miatt feladta a mérkőzést.

A két héttel ezelőtti isztambuli tornán győztes Caroline Wozniacki győzelemmel mutatkozott be Montreálban, simán verte Daniela Hanutchovát. Szintén a győztes bemutatkozók között van a 9. kiemelt, korábbi világelső és Roland Garros bajnok Ana Ivanovic, valamint a 14. helyen rangsorolt Carla Suarez-Navarro.

A hölgyeknél is pályára lépett néhány teniszező a második körben. A legnagyobb meglepetést Eugenie Bouchard szolgáltatta, aki pályafutása legnagyobb sikere - a wimbledoni döntő után - először játszott hazai közönség előtt, ám ezt nem is viselte jól, hiszen érdekes körülmények között kapott ki az amerikai Shelby Rogerstől. Bouchard nyert ugyan egy szettet - a másodikat 6/2-re - ám ezen kívül egyetlenegy játékot sem tudott hozni, ugyanis Rogers az első játszmában és a döntő szettben is kiosztott neki egy 6/0-át.

A sérülés és hosszú kihagyás után visszatérésén munkálkodó, korábbi világelső és kétszeres GS bajnok Victoria Azarenka is szenvedett a 2. fordulóban, hiszen a francia Alizé Cornet ellen három szettre kényszerült, ám végül győztesként távozhatott a pályáról.

Csakúgy, mint a harmadik kiemelt Agnieszka Radwanska, aki a cseh Zahlavova-Strycovát múlta felül két játszmában.

(Fotó: sportinglife.com)