Jump to content

Tenisz - Federer győzelemmel mutatkozott be Torontóban

2014. 08. 06. 08:29

Magyar idő szerint a kedd hajnali órákban pályára lépett a korábbi világelső Roger Federer a Torontóban zajló ATP 1000-es tenisz mesterversenyen, és simán legyőzte a hazaiak szabadkártyását, Peter Polanskyt.

A néhány héttel ezelőtt Wimbledonban döntőig jutó Roger Federer hosszú idő után második kiemeltként indulhat el egy mesterversenyen (többek között Rafael Nadal távolléte miatt), így természetesen nem kellett játszania az első körben, csak a 2. fordulóban mutatkozott be.
A 17-szeres Grand Slam bajnok Federernek nem okozott gondot a nyári szünet után újra játékba lendülni, mindössze két játékot veszített az egész meccsen, hiszen 6/2 6/0-ra győzte le Polanskyt.

Federer mellett honfitársa, az idei Ausztrál Nyílt Teniszbajnokság győztese, Stan Wawrinka mutatkozott be erőnyerő első kör után a 2. fordulóban. Wawrinkának már jóval nehezebb dolga volt, hiszen a francia Benoit Paire ellen elveszítette az első játszmát 6/4-re, és bár kiegyenlített, a döntő szett hatalmas izgalmakat hozott. Végül csak rövidítésben tudta befejezni a mérkőzést Wawrinka, de Federerhez hasonlóan ő is ott van a 3. fordulóban.

Az első fordulóban győzelemmel mutatkozott be a 16. kiemelt olasz Fabio Fognini, továbbá Tommy Robredo legyőzte Philipp Kohlschreibert, Ivo Karlovic Bernard Tomicot, míg Gilles Simon a múlt heti kitzbüheli tornán döntős Dominic Thiemet múlta felül.

(Fotó: skysports.com)