Jump to content

Tenisz - Sharapova megint megizzadt Muguruza ellen

2014. 08. 07. 09:48

Nem volt könnyű dolga a Montreálban zajló kiemelt premier női tenisztorna a 2. fordulójában a negyedik kiemelt Maria Sharapovának, aki a Roland Garros után újra összecsapott a spanyol Garbine Muguruzával, és újra megszenvedett vele.

A korábbi világelső és Roland Garros bajnok orosz teniszező pontosan tudta, hogy nehéz ellenfél vár rá, hiszen a párizsi tornán is három játszmára kényszerült ellene, ráadásul Muguruza volt az a meglepetés ember, aki Serena Williamst legyőzte a májusi Grand Slam tornán.

Sharapova most is elveszítette az első szettet 6/4-re, ám onnantól kezdve magához vette az irányítást, és 6/3 6/1-gyel fejezte be a találkozót.

A vilégelső Serena Williams viszont a vártnál jóval kevésbé küzdött meg a korábbi US Open bajnok Samantha Stosurral, akit kevesebb, mint 1 óra alatt vert meg 6/0 6/2-re.
Nővére, Venus Williams szintén továbbjutott a 3. fordulóba, csakúgy, mint a friss wimbledoni bajnok Petra Kvitova és a korábbi világelső Jelena Jankovic is.
Kiesett viszont Ana Ivanovic, akit az amerikai Coco Vandeweghe vert meg három szoros játszmában.

A wimbledoni elődöntős Lucie Safarova, a korábbi világelső Caroline Wozniacki, a 14. kiemelt Carla Suarez-Navarro, a múlt héten Stanfordban döntőt játszó Angelique Kerber, az orosz Ekaterina Makarova és a tavalyi wimbledoni döntős Sabine Lisicki is továbbjutott a harmadik fordulóba.

Az egyetlen meglepetés eredmény talán az idei Ausztrál Nyílt Teniszbajnokság döntőse, Dominika Cibulkova kiesése volt, aki a brit Heather Watsontól kapott ki döntő szett tie-breakben.

(Fotó: cliprender.com)