Jump to content

Tenisz - Kiesett a világelső, Federer megizzadt

2014. 08. 08. 10:57

Izgalmas mérkőzésekkel folytatódott a Torontóban zajló ATP 1000-es férfi tenisz mesterverseny a csütörtöki játéknapon. A forduló legnagyobb szenzációja a világelső Novak Djokovic kiesése volt, ám Roger Federer is alaposan megküzdött a negyeddöntőbe jutásért.

Az első kiemelt, világelső és friss wimbledoni bajnok Novak Djokovic harmadik fordulós torontói mérkőzésén nem botlott könnyű ellenfélbe, ez kétségtelen. A korábbi top 10-es francia Jo-Wilfried Tsonga bárkire veszélyes ellenfél lehet, ám ezúttal nem csak hogy kiválóan és hibátlanul teniszezett, de azt is kihasználta, hogy a szerb meglehetősen indiszponáltan lépett pályára.
Így Tsonga a vártnál jóval simább, 6/2 6/2-es győzelmet aratott és bejutott a legjobb nyolc közé.

A második kiemelt Roger Federernek sem akadt könnyű dolga, de ő egyértelműen győzelemre játszott, így végül megmenekült. A horvát Marin Cilic ellen rövidítésben hozta az első játszmát, majd lett volna jónéhány esélye arra, hogy befejezze a mérkőzést, hiszen a második szettben 5/4-es vezetésnél fogadóként 6(!) meccslabdája volt, mielőtt Cilic tie-breakben kiegyenlített volna.
A döntő szettet azonban megint Federer bírta jobban idegekkel, így végül 6/4-gyel fejezte be a mérkőzést és jutott negyeddöntőbe, fél órával éjfél, azaz 33. születésnapja előtt.

A nyolc között a spanyol David Ferrer lesz az ellenfele, aki Ivan Dodigot verte szetthátrányból.
Kiesett a 3. kiemelt Stan Wawrinka, a svájci ugyanis két szettben szenvedett vereséget a dél-afrikai Kevin Andersontól. Szintén nem jutott negyeddöntőbe a 4. helyen rangsorolt Tomas Berdych, akinek a spanyol Feliciano Lopez állta útját, de ott lesz a nyolc között a hazai kedvenc Milos Raonic, a játék bélkül továbbjutó Andy Murray, valamint a bolgár Grigor Dimitrov.

(Fotó: news.malaysia.com)