Jump to content

Tenisz - Federer nyert a szülinapján

2014. 08. 09. 08:37

Szombatra virradó hajnalban befejezték a Torontóban zajló ATP 1000-es férfi tenisz mesterverseny negyeddöntőit, melynek végére kiderült, hogy Jo-Wilfreid Tsonga nagyon jó formában van, és végül nem maradt versenyben hazai játékos.

A pénteken 33. születésnapját ünneplő Roger Federer ugyan három szettre kényszerült, de végül győzelemmel ajándékozta meg magát. A spanyol David Ferrer ellen jól koncentrált a döntő szettben, így boldogan fogyaszthatta el születésnapi tortáját a pályán, mellyel a szervezők kedveskedtek neki a 6/3 4/6 6/3-as győzelme után.
Roger Federer születésnapi mérlege így már 4-0, ami azt jelenti, hogy soha nem kapott ki még akkor, amikor ünnepelt.

Federer következő ellenfele szintén spanyol lesz, ugyanis azzal a Feliciano Lopezzel játszik, aki a hazai közönség nem túl nagy örömére megverte a 6. kiemelt Milos Raonicot. A kiválóan szerváló Lopez hozta az első játszmát, ám Raonic egyenlített rövidítésben, de végül mégis Lopez kerekedett felül a harmadik játszma végén, így folytatja a füvespályás szezonban megismert kiváló formáját.

A másik elődöntőben a bolgár Grigor Dimitrov is óriási harcra kényszerült a dél-afrikai Kevin Anderson ellen, hiszen mindhárom szett hatalmas csatát hozott, a harmadik játszma pedig egyenesen tie-breaket, melyet végül a fiatal blogár teniszező nyert meg.

Ellenfele a legjobb négy között az a Jo-Wilfried Tsonga lesz, aki csodálatos formában van, hiszen a világelső Novak Djokovic legyőzése után túljutott Andy Murrayn is, így egyértelműnek tűnik, hogy remek formában készül a US Openre.

(Fotó: krumplicukor.wordpress.hu)