Jump to content

Tenisz - Radwanska bevette Montreált

2014. 08. 11. 12:26

Nem jött össze a bravúr az amerikai Venus Williamsnek, aki 34 évesen régi, világelső önmagát idézve teniszezett a múlt heti montreáli kiemelt premier női teniszversenyen, hiszen a döntőben végül alulmaradt a lengyel Agnieszka Radwanskával szemben.

Venus Williams a döntőnek köszönhetően ugyan visszajön a világranglista első 20 helyezettje közé, ám öröme mégsem lehet felhőtlen: az utolsó akadályban botlott meg, és nem lett övé a Rogers Cup.

A döntőig szépen csendben, de remek tenisszel eljutó 3. kiemelt Radwanska ugyanis már túl soknak bizonyult a hétszeres wimbledoni bajnok számára, aki a héten csodálatos formában teniszezve megverte Angelique Kerbert, Carla Suarez-Navarrót és saját világelső húgát, Serena Williamst.

A döntőre azonban elfogyott az amerikai, így Radwanska szinte könnyedén söpörte be a tornagyőzelmet, hiszen 1 óra 21 perc alatt fejezte be a finálét 6/4 6/2-es végeredménnyel.

Radwanska öröme viszont felhőtlen volt, hiszen a lengyel teniszező idei első sikerét aratta, pályafutása során pedig már a 14. alkalommal emelhetett magasba trófeát. A világranglista ötödik helyezettje a világbajnoki pontversenyben feljött a 3. helyre, és természetesen bejelentkezett a US Open titkos eéslyesei közé is.

(Fotó: montrealgazzette.com)