Jump to content

Tenisz - Tsonga Torontó királya

2014. 08. 11. 11:59

Egyszerűen megállíthatatlan volt a vasárnap véget ért torontói ATP 1000-es tenisz mesterversenyen Jo-Wilfried Tsonga, aki pályafutása második mesterkupáját nyerte meg, miután két szoros játszmában győzte le a svájci Roger Federert.

A világranglista első 10 helyezettje közül jóideje kiszorult francia teniszező álomhetet tudhat maga mögött: nemcsak hogy 1000-es tornát nyert és győzelmével újra top 10-es lesz, de skalpjai sem akármilyenek: Tsonga a tornagyőzelemért egymás után legyőzte a világelső és wimbledoni bajnok Novak Djokovicot, a kétszeres GS győztes Andy Murrayt, a fináléban pedig az idén ihletett formában teniszező Roger Federert.

A döntő magas színvonalú küzdelmet hozott a Rogers Cup-on, hiszen mindkét teniszező szépen tartotta az adogatását - ám Tsonga icipicivel jobban. Federer mindössze egyszer bukta a szerváját - igaz nem túl jókor, hiszen az első szett végjátékában ezzel adott játszmaelőnyt ellenfelének.

A második szettben Federer is jobban vigyázott az adogatására, és bár a végjátékhoz közeledve mérkőzéslabdát is kellett hárítania, végül tie-break döntött arról, hogy lesz-e döntő szett. A rövidítés során azonban megint Tsonga volt a precízebb, így végül megérdemelten győzött 7/5 7/6-ra.

Jo-Wilfried Tsonga az első francia teniszező, aki megnyerte a kanadai mestertornát, második 1000-es győzelmét (először 2008-ban Párizsban győzött) és 11. tornagyőzelmét megszerezve.

A francia sokat várt az áttörésre, hiszen utoljára 18 hónappal ezelőtt, a 2013-as marseille-i versenyen tudott trófeát magasba emelni.

(Fotó: espn.com)