Jump to content

Tenisz - Djokovic most sem élte túl a 3. kört

2014. 08. 15. 16:23

A torontói verseny után a Cincinnatiban zajló ATP 1000-es férfi mesterversenyen sem élte túl a harmadik fordulót a világelső Novak Djokovic. A szerb teniszező ezúttal a spanyol Tommy Robredótól kapott ki.

Múlt héten a későbbi bajnok Jo-Wilfried Tsonga, ezen a héten Tommy Robredo parancsolt megálljt a világelső Novak Djokovicnak. Robredo korábbi top 10-esként mindig is hajlamos volt meglepetést okozni, de most kiváló játékkal, két szoros játszmában múlta felül a wimbledoni győzelme és esküvője, valamint nászútja után láthatóan kissé dekoncentrált Djokovicot.

Robredo az első szettet rövidítésben nyerte meg, a másodikban pedig egyszer elvette a szerb adogatását, így végül hatalmas győzelmet aratott, melyre elmondása szerint világ életében emlékezni fog, hasonlóan a tavalyi US Open negyeddöntős diadalára Roger Federer ellen.
Robredo pályafutása során másodszor győzött le aktuális világelsőt, ám ez volt az első sikere Djokovic ellen.

A spanyol így ráadásul nem akármilyen hőstettben akadályozta meg a világelső szerbet, aki egy esetleges cincinnati tornagyőzelem esetén megcsinálta volna a karrier Golden Masterst, azaz ez esetben megnyerte volna legalább egyszer mind a 9 ATP 1000-es mestertornát.

Robredo mellett továbbjutott a svájci Roger Federer is a negyeddöntőbe. A korábbi világelső ezúttal a francia Gael Monfilst verte, igaz, három szettre kényszerült.
Szintén győzött a 3. kiemelt Stan Wawrinka, aki szetthátrányból múlta felül Marin Cilicet, és a 6. kiemelt David Ferrer.
Döntő szett tie-breakben nyert Andy Murray és Milos Raonic, és ott van a következő fordulóban Julien Benneteau és Fabio Fognini.

(Fotó: stevegtennis.com)