Jump to content

Tenisz: Federer Murray-t legyőzve elődöntős Cincinnatiben

2014. 08. 16. 08:00

Roger Federer tovább folytatta menetelését Cincinnatiben, ennek ezúttal Andy Murray látta a kárát. A svájci teniszező hatodik győzelmére hajt a rangos Masters-versenyen, ebben a négy között Milos Raonic akadályozhatja meg.

A második helyen rangsorolt Roger Federer 6-3, 7-5 arányban nyert Andy Murray ellen és a karrierje 11. sikerét érte el a skót játékos elleni párharcában. A svájci zseni a mérkőzés kezdetét követően szinte végig nagyon agresszívan játzott, még akkor is, amikor Murray két brékkel 4-1-re elhúzott a második szettben. Federer visszabrékelt, pedig a skót a tornán a Federer elleni mérkőzéséig egyszer sem veszítette el adogatójátékát.

A hölgyeknél Serena Williams is továbbjutott, miután 58 perc alatt szinte leütötte Jelena Jankovicsot a pályáról. Az amerikaiak világelsője 6-1, 6-3 aráyban győzött és szintén ott van a legjobb négy között. Érdekes, hogy Williams Cincinnatiben még soha sem nyert, ám ezzel jelenleg nem is kíván foglalozni, nem szeretne magára feleslegesen nagy nyomást pakolni. Williams mellett amúgy Novak Djokovic sem nyerte még meg ezt a Masters-viadalt, a különbség a két klasszis között, hogy Williams idén ezen változtathat, a szerb azonban legjobb esetben is csak jövőre győzhet azon a viadalon, amely még hiányzik a repertoárjából.

(Forrás:sportrajongo.hu/Fotó:skysport.com)