Jump to content

Tenisz: Serena Williams és Ana Ivanovic a fináléban

2014. 08. 17. 10:06

A világelső Serena Williams és egy korábbi világelső, Ana Ivanovic jutottak a Cincinnatiban zajló női tenisztorna döntőjébe. Mindketten hatalmas közdelemben és drámai körülmények között nyerték meg az elődöntőjüket, szintén két korábbi világelső ellen.

A világelső Serena Williamsnek jó barátnője, a dán Caroline Wozniacki ellen kellett szetthátrányból fordítani ahhoz, hogy végül 2/6 6/2 6/4-es győzelmet arasson és döntőbe jusson. Az észak-amerikai keménypályás szezon folyamán eddig kiválóan teljesít az amerikai teniszező, ugyanis a stanfordi tornán döntőt játszott, múlt héten Montreálban az elődöntőig jutott, most pedig egy újabb finálé vár rá.

Ahol nem lesz egyszerű dolga, ugyanis azzal a szerb Ana Ivanoviccsal mérkőzik, aki idén - még az Ausztrál Nyílt Teniszbajnokságon - már egyszer legyőzte a jelenlegi világelsőt.

Ivanovic hihetetlenül drámai körülmények között jutott döntőbe a Roland Garros bajnok Maria Sharapova ellen, az év egyik talán legjobb, legizgalmasabb és legfordulatosabb mérkőzésén. A szerb 6/2 4/0-ra is vezetett, ám Sharapova szokásához híven visszaküzdötte magát a mérkőzésbe, és kiegyenlített. Sőt, a döntő szettben 4/2-re és 5/4-re is vezetett, valamint két mérkőzéslabdája is volt adogatóként. Ám ezeket hárította Ivanovic, aki aztán Sharapova két egymást követő kettőshibája után bukta is a szerváját. Ivanovic ezek után szintén bréklabdát hárított, ám végül fogadóként be tudta fejezni a mérkőzést, és döntőbe jutott Cincinnatiban.

Williams és Ivanovic 8. egymás elleni mérkőzésüket játsszák vasárnap, és bár 6-1re vezeti a mérleget, Ivanovic bízhat abban, hogy idei melbourne-i győzelme mellett másik két elveszített mérkőzésén is szettet vett el a világelsőtől.

(Fotó: tennisnow.com)