Jump to content

Tenisz: Babos egyéniben javított, párosban rontott

2014. 08. 18. 11:30

Hétfő lévén a női tornákat szervező WTA nyilvánosságra hozta a legfrissebb világranglistákat. Egyéniben és párosban is Babos Tímea a legmagasabban jegyzett magyar játékos, előbbi rangsorban hat pozíciót javítva a 115. helyen áll, míg párosban a 16 pozícióban jegyzik.

Mint ismeretese a hétvégén Babos Tímea, Kristina Mladenoviccsal az oldalán bejutott a Cincinattiban megrendezett premier torna páros döntőjébe, ahol azonban Mladenovic sérülése miatt a magyar-francia páros feladni kényszerült a hetedikként rangsorolt Raquel Kops-Jones, Abigail Spears amerikai duó elleni finálét. Babosék 6-1, 2-0-s vesztésre álltak, amikor Mladenovic hátsérülése miatt nem tudta folytatni a mérkőzést. A vereség miatt Babos a világranglista páros rangsorában rontott előző heti helyezéséhez képest, ám így is a nagyon előkelő 16. helyen áll. A mezőny nagyo szoros, hiszen a 10. mindössze 500 pontnyira van a magyar teniszezőtől.

Babos - aki a jövő héten rajtoló U.S. Opent alanyi jogon főtáblásként várhatja - egyesben hat helyet javított és a múlt heti helyezéséhez képest jelenleg a 115. a világranglistán, melyen a következő magyart, Jani Rékát 302-ként rangsorolják. A hölgyeknél a korábbi világelső Ana Ivanovic a Cincinnatiben vívott döntője révén feljött a kilencedik helyre, amelyet továbbra is a fináléban őt legyőző amerikai Serena Williams vezet. A 26 éves szerb játékos legutóbb 2009-ben állt ilyen előkelő helyen.

Ami az urakat illeti, ott továbbra is Fucsovics Márton a legmagasabban jegyzett magyar teniszező, a nyíregyházi játékos a 152. helyen áll. A világranglistát a férfiaknál továbbra is a szerb Novak Djokovic vezeti, a spanyol Rafael Nadal és a svájci Roger Federer előtt. A top 10-ben David Ferrer (5.) lépett előre egy pozíciót, valamint Milos Raonic (6.) is javított korábbi helyezésén, Tomás Berdych (7.) viszont két helyet rontott egy héttel ezelőtti pozíciójához képest.

(Forrás:sportrajongo.hu;mti/Fotó:sporthir24.hu)