Jump to content

Tenisz: Federer nyolcvanadszor

2014. 08. 18. 08:52

Két rutinos, minden hájjal megkent, nem mellesleg kiváló adottságokkal megáldott játékos, Roger Federer és David Ferrer csapott össze az esztendő hetedik ATP 1000-es versenyének döntőjében, a Cincinnatiban.

Az év utolsó Grand Slam tornáját, a US Opent felvezető Cincinnati-i viadal fináléját magabiztosan kezdték a felek, a korábbi világelső svájci nagyon meggyőzőnek bizonyult adogatóként, a Jose Francisco Altur kezei alatt dolgozó spanyol pedig rendkívül agresszív, egyébiránt pontos játékkal rukkolt elő.

4:3-as Federer vezetésnél azonban kissé megingott Ferrer, könnyű labdákat rontott el abban a game-ben, és a lehető legrosszabbkor egy kettős hibával bukta el a szerváját. Federer így tehát adogathatott az első szettért, és bár Ferrer remek kontrákkal három bréklabdához jutott, Federer szenzációs tenisszel rögvest egalizált, és végül a maga javára fordította a nyitó játszmát.

A második felvonásban módfelett élesen, valamint stabilan játszott Ferrer. Stefan Edberg tanítványát szemmel láthatóan zavarta is, hogy ellenlábasának szinte minden sikerül, ebből kifolyólag Federer - tőle szokatlanul - még az egyik legkedveltebb területénél, a hálónál is sokat tévedett, a 6:1-es eredmény mondhatni megfelelt a látottaknak.

A mindent eldöntő játszmára alaposan összeszedte magát Federer, a bázeli játékos több fokozattal feljebb kapcsolt. Ferrer továbbra is remek produkciót nyújtott, a 17-szeres Grand slam bajnok azonban irgalmatlan koncentrációképességéről tett tanúbizonyságot. Leginkább nagyszerű fogadásainak, csodás, nagy százalékban beütött első szerváinak, továbbá bátrabb, támadóbb felfogású teniszének köszönhette a 6:2-es diadalt Federer.

A pazar színvonalú párharcon Ferrer egyáltalán nem játszott alárendelt szerepet, a spanyol dinamikus, intenzív játékának azonban volt ma egy ellenszere: a nyolcvanadik ATP serlegét begyűjtő Roger Federer.

Federer ezzel a harmadik teniszező az Open Era történetében, aki eljutott legalább 80 tornagyőzelemig Jimmy Connors és Ivan Lendl után.

(Fotó: sport.niooz.fr)