Jump to content

Tenisz - Serena Cincinnati bajnoka, Babosék feladtáka döntőt

2014. 08. 18. 11:42

A hölgyeknél is véget ért a US open felvezető sorozatának egyik legnagyobb versenye, a Cincinnati-ban zajló premier torna. A végső diadal Serena Williamsé lett, aki a korábbi világelső Ana Ivanovicot múlta felül a fináléban. Babos Tímea partnere sérülése miatt feladni kényszerült a páros döntőt.

A világelső Serena Williams ugyan idén nem brillírozott a Grand Slam tornákon, ám azokon kívül emek formában van. Most is nyilvánvaló, hogy az utolsó lehetőségre, a US Openre készül, méghozzá nem is akármilyen eredménylistával.

Az észak-amerikai keménypályás sorozatban eddig mindössze egyetlen vereséget szenvedett el, azt is nővére, Venus Williams ellen, a múlt heti montreáli torna elődöntőjében.

A Stanfordban aratott tornagyőzelem után pedig itt az újabb: pályafutása során először nyert Cincinnatiban. Az elődöntő nagy csatája után - Caroline Wozniackit kellett megvernie szetthátrányból - a fináléban már egyszerűbb dolga volt, hiszen a korábbi világelső és 2008-as Roland Garros bajnok Ana Ivanovic nem tudott nagy ellenállást kifejteni.

Ennek többek között az is oka lehetett, hogy a szerb a Maria Sharapova elleni elődöntőben maratoni csatára kényszerült, és két mérkőzéslabdáról fordítva tudott csak győzni.

Na, meg persze az is, hogy a világelső lehengerlően játszott a döntőben. Persze a meccs nem indult könnyen, hiszen Ivanovic húzott el 3-1-re és két labdája is akadt a duplabrékelőnyhöz, ám ekkor megemberelte magát Serena, és zsinórban 10 pontot megnyerve átvette az irányítást. Onnantól kezdve pedig nem volt megállás, a következő 13 játékból 11-et megnyert és 6/4 6/1-es győzelemmel zsebelte be a cincnnati trófeát.

Serena Williams idei ötödik, pályafutása 62. tornagyőzelmét szerezte meg.

A páros döntő magyar szempontból nem alakult jól, hiszen Babos Tímea partnere, a francia Kristina Mladenovic hátsérülése miatt a Raquel Kops-Jones/Abigail Spears kettős másfél szett után örülhetett a tornagyőzelemnek, ugyanis Babosék feladni kényszerültek a finálét. A döntőbe eljutni azonban így sem volt kis dolog!

(Fotó: skysports.com)