Jump to content

Snooker: Ali Carter a visszatérés küszöbén

2014. 08. 19. 13:06

A snooker-rajongók nagy örömére Ali Carter saját hivatalos Twitter oldalán jelentette be, hogy közel áll a visszatéréshez. A kétszeres világbajnoki döntős angol játékost pár hónappal ezelőtt tüdőrákkal diagnosztizálták, ám a kemoterápiás kezelés segítségével saját bevallása szerint állapota rengeteget javult, így már visszatérését tervezi.

Ali Carter a sportág egyik legelismertebb egyénisége, a rajongók és a játékosok körében is nagy népszerűségnek örvend. Carter küzdeni tudása nem csak az snooker asztal mellett hírhedt, hanem a játéktéren kívül is. Chron-szindrómája miatt hosszú idő óta speciális diétán él, tavaly győztesen jött ki a hererákkal vívott harcából, míg idén jött az újabb sokkoló diagnózis, alig, hogy felépült előző betegségéből, a gyilkos kór a tüdejét is megtámadta. Carter kemoterápiás kezelésen esett át és a hírek szerint ebből a csatából is győztesen került ki, olyannyira, hogy kész visszatérni a versenyzéshez.

A 35 éves Carter mindezt saját Twitter-oldalán jelentette be:

"Befejeződtek a kemoterápiás kezelések és a dolgok nagyon pozitívan alakulnak. Sokkal jobban érzem magam és nem kell már sokáig várni arra, hogy visszatérhessek a játékba."

Ali Carter pályafutása során három pontszerző tornát nyert, 2009-ben a Welsh Opent, majd 2010-ben a Shanghai Masters-t, míg 2013-ban a German Masters tornán nem talált legyőzőre. Az angol játékos - aki a világranglistán volt második is - 2008-ban és 2012-ben is vb-döntőt játszott, mindkétszer a sportág vitathatatlanul legnagyobb egyéniségétől, Ronnie O'Sullivantől szenvedett vereséget.

(Forrás:sportrajongo.hu/Fotó:bbc.co.uk;maximumsnooker.com)