Jump to content

Úszó Eb - Cseh, Kozma és Gyurta Gergely döntőt úszik ma este

2014. 08. 20. 09:39

Három magyar versenyzőnek drukkolhatunk a berlini úszó Európa-bajnokság ma esti döntői során. Gyurta Gergely, Kozma Dominik és Cseh László egyaránt finalisták, hármuk közül utóbbi ráadásul egyértelmű favoritként várhatja az esti versenyeket.

Előfutamokkal veszi kezdetét a berlini úszó Európa-bajnokság, ahol 200 méter pillangón Biczó Bencének és Pulai Bencének szoríthatunk, majd György Réka, Hosszú Katinka és Verrasztó Evelyn következik 200 méter vegyesen. A szám abszolút favoritja Hosszú Katinka, aki Berlinben már nyert egy aranyérmet, mégpedig a hosszabbik vegyes számban. A férfiak 200 méteres mellúszó számában ezúttal nem lesz ott Gyurta Dániel, a szám olimpiai, világ-, és Európa-bajnoka ezúttal kihagyta kedvenc számát. Hosszú Katinka érdekelt lesz még a mai napon a 100 hát előcsatározásaiban, férfi 50 méter háton nem lesz magyar induló, a nők 800 méteres gyorsúszó számában viszont Kapás Boglárkáért szoríthatunk.

Este az elődöntőket és a döntőket rendezik, 1500 gyorson Gyurta Gergely, 200 gyorson Kozman Dominik, míg 200 vegyesen Cseh László úszik éremért.

(Forrás:sportrajongo.hu/Fotó:sportfm.hu)