Jump to content

Úszó Eb - Cseh László szétúszásra kényszerül 100 pillangón

2014. 08. 22. 18:31

Kicsit lassabra sikerült Cseh László 100 méteres pillangó elődöntője, így nem jutott automatikusan a fináléba, azaz még egyszer le kell úsznia a távot ahhoz, hogy legyen esélye a döntőre.

A 100 méteres pillangó úszás elődöntőjében nem tudott igazán gyors lenni a 200-on Európa-bajnok Cseh László, hiszen futamában a negyedik helyen végzett, így holtversenyben a 8. helyen áll összesítésben. Mivel a döntőben csak nyolc úszó indulhat el, ezért szétúszásra kerül sor az utolsó finálés helyért, ami erőbeosztás szempontjából nem túlságosan jó hír. Cseh László a francia Mehdy Metellával kényszerül szétúszásra.

A berlini úszó Európa-bajnokság férfi 800 méteres gyorsúszásának döntőjében Gyurta Dániel 7:55.47 perces idővel a 6. helyen zárt. Az aranyérmet az olasz Gregorio Paltrinieri szerezte meg.

Közben a női 200 méteres gyorsúszásának középdöntőjében Hosszú Katinka 1:56.96 percet úszott, ezzel a harmadik helyen kvalifikálta magát a fináléba. 50 méter háton viszont csak a 15. időt úszta az elődöntőben, és ezzel lemaradt a fináléról.

A 100 méteres gyorsúszásának döntőjében Kozma Dominik 48.76 másodperces idővel, új országos csúccsal a hatodik helyen zárt. A finálét a francia Florent Manaudou nyerte meg.


(Forrás: MTII, fotó: origo.hu)