Jump to content

Tenisz - Két cseh trófea a US Open előtt

2014. 08. 24. 10:43

Tornagyőzelemmel hangolt a hétfőn kezdődő US Openre a cseh Lukas Rosol és Petra Kvitova is, hiszen mindketten megnyerték az év utolsó Grand slam tornája előtti  utolsó felkészülési versenyeket Wisnton-Salemben és New Havenben.

A New Havenben zajló női tenisztornán a wimbledoni bajnok Petra Kvitova volt a második kiemelt, de talán legnagyobb esélyes. A kétszeres Grand Slam bajnok cseh hölgy a szlovák Magdalena Rybarikovával csatázott a tornagyőzelemért, és végül meglehetősen sima, 6/4 6/2-es győzelmet aratott.

Kvitovának ez volt idei második tornagyőzelme - a wimbledoni trófea után -, így a világranglista 8. helyéről előre lép a 6. pozícióba. Magabiztosan mehet így Flushing Meadowsba, ahol azonban korábban sosem sikerült jól játszania: a US Open ugyanis az egyetlen Grand Slam torna, ahol Kvitova még nem játszott negyeddöntőt sem.

A Winston-Salemben zajló férfi tenisztorna cseh győztese sokkal drámaibb körülmények között nyert, ugyanis Lukas Rosol fejében joggal megfordulhatott még az a gondolat is, hogy elveszíti a finálét a lengyel Jerzy Janowicz ellen. Janowicz ugyanis a 6/3-ra megnyert első szett után már a második játszmában közel járt a győzelemhez, amikor rövidítés döntött - igaz végül egyenlíteni tudott Rosol.
A döntő szettben viszont 5/4-es Janowicz vezetésnél a lengyelnek fogadóként volt két mérkőzéslabdája, melyet hárítani tudott a cseh teniszező. A végjátékban pedig jobban bírta idegekkel, így végül 7/5-tel fejezte be a mérkőzést.

Rosol tavalyi bukaresti győzelme után második ATP trófeáját szerezte meg, jövő héten pedig bejön a legjobb 50-be a világranglistán, ugyanis az 52. helyről egészen a 43. pozícióba klép előre.

(Fotó: zimbio.com)