Jump to content

US Open - Világelsők szombatja

2014. 08. 30. 14:21

A US Open hatodik, azaz szombati napján újra pályára lép a két világelső, Serena Williams és Novak Djokovic. Érdekes módon azonban egyikük sem az esti programban kapott helyet.

Úgy látszik, a szervezők inkább az Arthur Ashe Stadion nappali programjára szeretnének jegyeket eladni, hiszen ugyanúgy, mint az előző körben, most is a napközben játszik a két világelső. Pedig ráadásul ezúttal mindketten amerikai ellenféllel néznek szembe.
A nappali programot egyébként a tavalyi elődöntős Flavia Pennetta nyitja, aki a fiatal szabadkártyás amerikaival, Nicole Gibbsszel játszik. Utána érkezik a férfi világelső Novak Djokovic, aki az amerikai Sam Querryvel csap össze, végül pedig Serena Williams lép pályára honfitársa, Varvara Lepchenko ellen.

Az esti programban újra Eugenie Bouchard kapott helyet, a wimbledoni döntős kanadai ugyanis zsinórban második meccsét játszhatja a magyar idő szerint hajnali 1-kor kezdődő night session során. Ellenfele a cseh Barbora Zahlavova-Strycova lesz. Uránuk Tommy Robredo és Nick Kyrgios érdekesnek tűnő találkozója következik. A spanyol tavaly megverte Roger Federert New Yorkban, előtte pedig a Roland Garros hőse volt, ugyanis sorozatban három mérkőzést fordított meg 0-2-es szetthátrányból. Erre a US Openen is rákényszerült, ugyanis a 2. fordulóban Bolelli ellen is kétszettes hátrányból nyert. Ellenfele, a fiatal ausztrál Nick Kyrgios Wimbledonban legyőzte Rafael Nadalt, New Yorkban pedig a kiemelt Mikhail Youzhny-t búcsúztatta.

A Louis Armstrong Stadionban a wimbledoni bajnok Petra Kvitova kezd a szerb Aleksandra Kruniccsal, majd Andy Murray következik, utána pedig Philipp Kohlschreiber és John Isner vívnak nagy rangadót.

A Grandstand pályán Nishikori-Mayer, Dellacqua-Pliskova és Suarez Navarro-Kanepi meccseket játszanak, és szintén szombaton lép pályára Ekaterina Makarova is.

(Fotó: yahoo.eurosport.com)