Jump to content

US Open - Kiesett Sharapova, megizzadt a párja

2014. 09. 01. 11:34

Újfent érdekes mérkőzéseket hozott az év utolsó Grand Slam tornája, a US Open 7. napja. A hölgyeknél immáron a negyeddöntőbe jutás volt a tét az alsó ágon, mígy a férfiaknál befejezték a 3. fordulót.

A hölgyeknél továbbra is a csillaghullás a jellemző, hiszen megint jónéhány nagyobb név búcsúzott a versenytől, igaz, ezúttal a férfaiknál is kiesett egy magasan rangsorolt játékos.

A nap legmagasabb színvonalú mérkőzését A 2006-os US Open bajnok Maria Sharapova és a 2009-es döntős Caroline Wozniacki vívta. A dán teniszező magabiztos játékkal nyerte az első szettet 6/4-re, ám ahogy az lenni szokott, Sharapova feltámadt a második játszmára és 6/2-vel egyenlített. A nagy hőség miatt azonban a döntő szett előtt 10 perces szünetet kaptak a hölgyek, mely nagyon jól jött Wozniackinak, ugyanis ezzel megtört az elemében lévő orosz lendülete. Ezt kihasználva Wozniacki előnyre tett szert a harmadik játszmában, majd remek tenisszel zárta le a mérkőzést 6/2-vel és negyeddöntőbe jutott.

A másik három női nyolcaddöntőben két kiemelt is búcsúzott. A két évvel ezelőtti elődöntős Sara Errani ugyan megszenvedett a horvát Mirjana Lucic-Baronival, ám három szettben győzött és bejutott a nyolc közé.
Viszont kiesett a 9. helyen rangsorolt Jelena Jankovic és a 14. kiemelt Lucie Safarova.
Előbbit nagy meglepetésre a mindössze 17 éves Belinda Bencic verte meg, akit a jövő egyik nagy sztárjának tartanak. A svájci tinézsder Martina Hingis édesanyjának tenisz akadémiáján tanult, Hingis pedig a mentora, így nem meglepő, hogy ilyen fiatalon hatalmas bravúrra volt képes: egymás után két top 10-es teniszezőt győzött le Kerber és Jankovic személyében.

A kínai Peng Shuai is élete formáját mutatja: sorozatban harmadik kiemelt versenyzőt búcsúztatott.Radwanska és Vinci után ezúttal a Babos Tímeát megállító Luci Safarovát győzte le. Mivel Peng és Bencic egymással játszanak a negyeddöntőben, biztos, hogy újonc elődöntős lesz a US Openen.

A férfiaknál a francia Gilles Simon okozta a legynagyobb meglepetést, miután négy szettben múlta felül a szokatlanul sokat hibázó 4. kiemelt David Ferrert. Rajta kívül lesz még francia a 16 között, ugyanis Gael Monfils érett stabilitással és magabiztosságal verte 3 játszmában honfitársát, a 12. kiemelt Richard Gasquet.

A 6. kiemelt Tomas Berdych gond nélkül jutott a nyolcaddöntőbe, ám a 2. kiemelt Roger Federer valamint a 7. helyen rangsorolt Grigor Dimitrov szetthátrányból fordítva jutott tovább.

Az ötöszörös bajnok a másfél órás esőszünetet követően még gyorsan elbukta az első szettet a spanyol Marcel Granollers ellen, ám onnantól megállíthatatlan volt, csakúgy, mint Maria Sharapova barátja. Dimitrov ugyanis hibáa kapott egy 6/0-át A belga David Goffintől, ez sem szegte kedvét és négy játszmában nyert.

(Fotó: northjersey.com)