Jump to content

Davis-Kupa: Vezet Svájc és Franciaország

2014. 09. 12. 19:19

Pénteken megkezdődött a férfi teniszezők hagyományos csapat világbajnoksága, a David-kupa két elődöntő párharca. Svájc Genfben játszik Olaszországgal, míg a címvédő Csehország Franciaországgal mérkőzik a döntőért.

A franciák nem aprózták el a helyszínválasztást: salakon játszanak a Roland Garros pályáin a címvédő csehekkel, és remekül kezdték a párharcot, hiszen 2-0-ra vezetnek az első két egyes mérkőzés után. Így a Tomas Berdycchel felálló tavalyi győztes cseh válogatott nagy bajban van, hiszen már csak akkor juthat döntőbe, ha a hátralévő mindhárom mérkőzést megnyeri.

Igaz, a franciák nem bíztak semmit a véletelenre, és a legerősebb felállásban álltak ki Párizsban. Jo-Wilfried Tsonga sima három játszmában győzte le Lukas Rosolt, Tomas Berdych pedig ugyanilyen arányban kapott ki Richard Gasquet-tól.

A szintén legerősebb felállásban kiálló Svájc Genfben, és nem meglepő módon fedettpályás keménypályán fogadta az olasz válogatottat. Pénteken már be is mutatkozott a két legnagyobbb név a hazaikanál: a 17- szeres Grand Slam bajnok Roger Federer három szettben győzte le Simone Bolellit, míg az Ausztrál Open bajnok Stan Wawrinka szintén simán verte Fabio Fogninit.

Amennyiben Svájc és Franciaország jut a Davis-kupa döntőjébe, a franciák lennének a pályaválasztók, de mivel a döntőt november végén rendezik, kevés rá az esély, hogy a franciáknak kedvező Garros salakpályán játszhatnak majd, és nem fedett csarnokban.

(Fotó: stevegtennis.com)