Jump to content

Tenisz: Del Potro csak 2015-ben tér vissza

2014. 10. 15. 18:09

Idén már nem teniszezik, és csak jövőre tér vissza az ATP Tourra a korábbi US Open bajnok Juan Martin del Potro. Az idén mindössze négy tornán pályára lépő argentin csuklóműtétből lábadozik, és az előzetes tervekkel ellentében már csak januárban láthatjuk újra teniszezni.

Del Potro csuklóját egyszer már operálni kellett 4 évvel ezelőtt, akkor sikeresen tért vissza a 2011-es szezonban. Idén év elején Sydney-ben tornagyőzelemmel kezdett, ám utána már csak három viadalon lépett pályára, aztán márciusban a csuklószalagjait kellett megoperálni. Azóta folyamatoan halogatta a visszatérést, kedden pedig bejelentette, hogy már csak jövőre számíthatunk arra, hogy ismét versenyzni tud.

A 2009-es US Open bajnok hozzátette, hogy rendesen edz, a téli szezonban pedig komoly alapozást fog végezni, hogy a lehető legjobb formában és egészségesen térjen vissza az ATP Tour 2015-ös szezonjára, mely Ausztráliában kezdődik.
A 26 éves teniszező azt is elmondta, hogy egy ilyen műtét után nagyon lassú a felépülés, de ő mindent megtesz azért, hogy teljesen felépüljön, mert csak így van esélye újra a legjobbak között versenyezni.

(szp)

(forrás:sportrajongo.hu/fotó:sportworldreoport_com)