Jump to content

Tenisz vb: Serena Williams nagy csatában döntős

2014. 10. 25. 12:38

A világelső Serena Willimas nyerte a hatalmas csatát hozó első elődöntőt a szingapúri női tenisz világbajnokságon. A világelső ellenfele az a Caroline wozniacki volt, akit simán megvert a US Open döntőjében néhány hónappal ezelőtt. Most azonban sokkal nehezebb dolga volt.

A csoportkört veretlenül megnyerő Caroline Wozniacki ugyanis ott folytatta, ahol abbahagyta és 6/2-re nyerte az első szettet a világelső ellen. Williams azonban a szingapúri közönség biztatására összeszedte magát, és megnyerte a második játszmát, kiharcolva ezzel a döntőt szettet.

A fordulatokkal és izgalmakkal teli harmadik játszma végén tie-break döntött, mely eleinte úgy tűnt, Wozniacki kedve szerint alakult. 4-1-re vezetett a dán a rövidítésben, ekkor azonban újra erőre kapott a világelső és öt labamenetet megnyerve egymás után mérkőzéslabdákhoz jutott, majd meg is nyerte az elődöntőt.

A remek iramú és harcos találkozó után Serena Willimas gratulált jó barátnőjének, Wozniackinak a csodás mérkőzésért, és hozzátette, szerinte megérdemelte volna Wozniacki, hogy világbajnokságot nyerjen, hiszen nagyon jól játszott az egész vébén.

A világelső így viszont egyetlen győzelemre van attól, hogy megvédje világbajnoki címét.

(szp)

(forrás:sportrajongo.hu/fotó:wtafinals.com)