Jump to content

Cseh László edzőt és uszodát vált, de klubot nem feltétlenül

2014. 12. 12. 14:15

A mai nap bombameglepetését kétség kívül a Népszabadság szolgáltatta azzal, hogy nyilvánosságra hozta, hogy Cseh László megválik edzőjétől Turi Györgytől. A híresztelésnek volt alapja, sőt a mai napon maga a versenyző erősítette meg a napilap értesüléseit. Cseh elmondta, nem haraggal válik el Turi Györgytől, de céljai elérésének érdekében úgy érzi váltania kellett.

"Nem haraggal és nem is elégedetlenül lépek ki abból a környezetből, amely gyerekkorom óta egészen mostanáig az életem meghatározó része volt és ezért a szívemhez is nőtt, hanem azért, mert meggyőződésem szerint más uszodára és segítőtársra - azaz levegőváltásra - van szükségem" - mondta a Telekom Sporthír Szolgálatnak az olimpiai ezüstérmes, világ- és Európa-bajnok úszó, aki elárulta: az elhatározás csak néhány nappal ezelőtt született meg benne.
Cseh bár edzőt és uszodát vált, a hírek szerint klubot nem feltétlenül. A szerződése a Kőbánya SC-nél az idei év végén jár le, a hosszabbítás lehetőségét nem zárta ki.
"Az ideális megoldás az lenne, ha úgy maradhatnék, hogy közben egy másik uszodában és egy újonnan választott segítőtárssal folytatom az edzésmunkámat. Ha ez nem elfogadható, akkor - de valójában csak akkor - új egyesületet kell keresnem magamnak" - jelentette ki a 12-szeres Európa- és egyszeres világbajnok úszó.
A háromszoros olimpiai ezüst- és kétszeres bronzérmes Cseh azt is elmondta, hogy tervei szerint a Törökbálinti Sportközpontban folytatná felkészülését Plagányi Zsolt irányításával. A sportközpontban 25 méteres a medence, a szakember pedig eleddig az utánpótlás-neveléssel foglalkozott.
"Nincs jelentősége annak, hogy eddig nem büszkélkedhetett neves versenyzőkkel. Gyermekkoromban már foglalkozott velem. A hangsúly a jó együttműködésen van és persze, a megújulás remélt erején" - mondta Cseh, aki kijelentette, "az új környezet egyszersmind új edzésmódszerek kipróbálását is jelenti" számára, és ez esélyt ad arra, hogy Rióból olimpiai bajnokként térhessen haza.
Turi György, aki 17 éven át foglalkozott Cseh Lászlóval korábban úgy nyilatkozott, hogy tanítványa azt mondta neki, hogy Rióban olimpiai bajnok akar lenni, s ha nem sikerülne ott győznie, nem bocsátaná meg magának, hogy meg sem próbál más keze alatt, másképpen tréningezni, mint eddig.

(Forrás:sportrajongo.hu;mti/Fotó:origo.hu)