Jump to content

A Reutersnél McIlroy és Wüst a legjobb

2014. 12. 30. 08:09

Az északír golfozó, Rory McIlroy és a holland gyorskorcsolyázó, Ireen Wüst lett az év sportolója a Reuters hírügynökségnél, amely a világ hírügynökségeinek sportújságíróit megkérdezve hirdetett győzteseket. A csapatoknál a világbajnok német labdarúgó-válogatott végzett az élen, míg az edzők között a spanyol futballbajnok és Bajnokok Ligája-döntős Atlético Madrid argentin trénere, Diego Simeone nyert.

A férfi golfozók világranglistáját is vezető RoryMcIlroy idén győzött az európai sorozat zászlóshajójaként emlegetett BMW PGA Championship viadalon, valamint nyert egy tornát a világbajnoki sorozatba (WGC) tartozó versenyek közül és a szezon csúcspontjaként egymás után két Major-versenyen sem talált legyőzőre. Ha még esetleg ez mind nem lenne elegendő, az északír klasszis vezéregyénisége volt a Ryder Kupát nyerő európai csapatnak is.

A női verseny kiélezettebb volt, sokan a tenisz koronázatlan királynőjét, az amerikai Serena Williamst látták az év legjobbjának, végül azonban a szocsi téli olimpián két arany- és három ezüstérmet begyűjtő Ireen Wüst lett a győztes.

Az év bukása „díjat” a Reuters szerint a brazil labdarúgó-válogatott érdemelte ki azzal, hogy a világbajnokságon hazai környezetben, favoritként 7–1-re kikapott az elődöntőben a későbbi győztes német csapattól.

Díjazták az év visszatérőjét is, aki a dél-koreaiból orosszá lett rövid pályás gyorskorcsolyázó, Viktor An lett, míg az év felfedezettjének járó díjat a japán teniszező, Nisikori Kei kapta meg.

(Forrás:sportrajongo.hu;mti/Fotó:pgatour.com)