Jump to content

Wiggins egy klasszikussal zárja Sky-os pályafutását

2015. 01. 05. 12:17

Sir Bradley Wiggins április végén biztosan elhagyja a Team Sky-t, ezt a brit kerékpáros csapat is megerősítette. Wiggins a Paris-Roubax egynapos klasszikuson búcsúzik mostani csapatától, reményei szerint győzelemmel.

Hivatalossá vált, hogy Sir Bradley Wiggins április végén elhagyja a Team Sky csapatát. Mint ismeretes Wiggins az országúti kerékpározásról ismételten a pályakerékpározás felé veszi az irányt, miután eltökélt szándéka, hogy páratlan pályafutását Rióban egy olimpiai aranyéremmel zárja le.

A Sky természetesen minden segítséget megad a váltás minél gördülékenyebbé tételéért sztárkerékpárosának, így még azt is kijárta a nemzetközi szövetségnél, hogy mindössze négy hónapra kösse magához Wigginst az idény során. A brit legenda így el tud indulni a Paris-Roubaix klasszikuson, amelyet április 12-én rendeznek.

A háromszoros olimpiai aranyérmes Wiggins eredeti szerződése az elmúlt héten járt le, a kontraktus meghosszabbítása viszont már megtörtént, így részt vehet az UCI által szervezett versenyeken.

Wiggins 2010-ben alapító tagként csatlakozott a Team Sky-hoz és összesen 23 győzelmet számlált a csapattal, többek között megnyerte a Tour de France-t is 2012-ben, első brit kerékpárosként a patinás verseny történetében.

(fg)

(Forrás:sportrajongo.hu/Fotó:cyclingweekly.co.uk)