Jump to content

Tenisz: Djokovic győzelemmel, Nadal vereséggel kezdett

2015. 01. 06. 22:51

A világelső Novak Djokovic és a címvédő Rafael Nadal is bemutatkozott kedden a Dohában zajló ATP 250-es férfi tenisztornán. Míg a szerb könnyed győzelmet aratott, addig a hosszú kihagyás után visszatérő spanyol háromszettes vereséget szenvedett.

Nem indult rosszul a 2015-ös szezon a világelső Novak Djokovic számára, aki szokásától eltérően ezúttal nem csak az Ausztrál Nyílt Teniszbajnokságon játszotta le első tétmérkőzését az idényben, hanem életében először ellátogatott a dohai versenyre is. Első mérkőzésén honfitársával, Dusan Lajoviccsal játszott, akit 6/2 6/1-re győzött le 59 perc alatt. A világelső az ukrán Sergiy Stakhovsky-jal mérkőzik a negyeddöntőért.

Djokoviccsal ellentétben Rafael Nadalnak nem sikerült ilyen jól az évkezdet. A tavalyi szezon második felét szinte teljes egészében kihagyó, majd vakbélműtéten áteső spanyol teniszező a selejtezőből főtáblára jutó Michael Berrerrel játszott, aki ellen nagyon simán, 6/1-re nyerte az első szettet. Ám váratlan fordulat következett: a német teniszező egyre inkább átvette az irányítást, így kiegyenlített, a döntő játszmában pedig ihletett tenisszel győzte le a sokat hibázó Nadalt, aki így címvédőként búcsúzott idejekorán a dohai tornától.


(szp)

(forrás:sportrajongo.hu/fotó:india.com)