Jump to content

Tenisz: Federer megizzadt, Djokovic kiesett

2015. 01. 08. 17:30

Nem jutott elődöntőbe a Dohában zajló férfi tenisztornán a világelső Novak Djokovic, míg Roger Federer megizzadt első idei mérkőzésén John Millman ellen a Brisbane-ben zajló versenyen.

Nem volt könnyű dolga a világelső Noval Djokovicnak a Dohában zajló ATP 250-es férfi tenisztornán, hiszen a veterán és nagyot szerváló Ivo Karlovic volt az ellenfele a döntőben. A februárban 36. születésnapját ünneplő horvát teniszező igencsak komoly ellenfélnek bizonyult az első szettben, mely Karlovic mérkőzéseit ismerve nem meglepő módon tie-breakben dőlt el. A rövidítésben viszont jobban koncentrál a szerb világelső, így ő került szettelőnybe. A második játszmáról is rövidítés döntött, ahol bármennyire is közel volt a győzelemhez Djokovic, végül Karlovic adogatásai bizonyultak döntőnek, a horvát pedig kiharcolta a harmadik szettet.
A döntő játszma közepén váratlanul Djokovic elveszítette az adogatását, és ezzel megpecsételte saját sorsát, hiszen Karlovic ellen nagyon nehéz hátrányban teniszezni. A horvát ezt ki is használta, és végigvitte előnyét, majd győztesként fejezte be a meccset.
Ivo Karlovic a legjobb négy között a negyedik kiemelt David Ferrerrel találkozik.

Nem volt éppen egyszerű dolga a korábbi világelső Roger Federernek első 2015-ös tétmérkőzésén, ugyanis igencsak megizzasztotta őt első brisbane-i ellenfele, a világranglista 153. helyén álló ausztrál John Millman. A szinte ismeretlen teniszező 6-4-re nyerte az első szettet, és Federernek komolyan küzdenie kellett azért, hogy egyenlítsen és kiharcolja a döntő szettet 6/4-gyel - a második szettben is brékhátrányból jött vissza. A 2 óra 2 percen át tartó mérkőzésen végül Federer győzött, de mint később elmondta, Millman remek játékának az érdeme, hogy ilyen nehezen jött csak össze a diadal.
A svájci következő ellenfele is ausztrál lesz, méghozzá a Jarkko Nieminent két mérkőzéslabdáról megverő James Duckworth.

(szp)

(forrás:sportrajongo.hu/fotó:tennis.com.au)