Jump to content

Ausztrál Open: A döntőért játszik a junior Gálfi Dalma

2015. 01. 29. 17:47

Élete első Ausztrál Openjén egyből elődöntőbe jutott a junior világranglista 10. helyén álló Gálfi Dalma, aki szettveszteség nélkül léphet pályára a döntőért a junior lányok versenyében.

Az első két kört simán vette a magyar lány, majd a 10. kiemelt orosz Blinkovát is legyőzte két szoros szettben, a nyolc között pedig csütörtökön a 4. kiemelt spanyol Bolsova Zadoinov ellen léphetett pályára.

A spanyol lány magyarok ellen még nem vesztett meccset, most azonban igen, Dalma ugyanis 61 76(4)-re nyert és bejutott élete első egyéni Grand Slam elődöntőjébe (ez legutóbb Szávay Áginak sikerült 2005-ben lányként, Fucsovics Marci 2010-ben játszhatott a döntőért), ahol jó barátnője, a 14. kiemelt brit Katie Swan lesz az ellenfele.

A 31. helyen álló bristoli játékos a 16 között simán verte az 1. kiemeltet, négy meccsén eddig 17 gémet vesztett (Dalma 25-öt). Az ellenfél nagyon jó formában van tehát, sőt nyáron a brit a budapesti U16-os EB döntőn legyőzte Dalmát.

Valkusz Máté a német Louis Wessels oldalán vereséget szenvedett a fiú párosok elődöntőjében az ausztrál Delaney-Polmans kettőstől, méghozzá hihetetlenül szoros csatában, döntő tie-ebreak 11-9-re, így sajnos nem jött össze a finálé.

(szp)

(forrás:sportrajongo.hu/Magyar Tenisz Szövetség/fotó:Párizs Szabolcs)