Jump to content

Ausztrál Open: A világ két legjobbja játszik a női döntőben

2015. 01. 29. 18:24

Serena Williams és Maria Sharapova, azaz a világranglista első két helyezettje jutott döntőbe az Ausztrál Nyílt Teniszbajnokságon. A világelső és a világranglista második kiemeltje egyaránt ellentmondást nem tűrő módon győzte le elődöntőbeli ellenfelét.

A világelső és ötszörös melbourne-i bajnok utoljára 2010-ben nyert Australian Opent, míg Maria Sharapova élete harmadik Grand Slam győzelmét szerezte meg a 2008-as versenyen.

Williams az elődöntőben a mindössze 19 éves, élete első Grand Slam elődöntőjét játszó Madison Keys-szel csapott össze, aki az első játszmában 3-1-re is vezetett. A világelső azonban visszazárkózott, majd kiharcolta a tie-breaket, amelyet be is húzott. A második játszma már sokkal simább volt, ám a befejezés így sem volt könnyű a világelsőnek, Keys ugyanis összesen 8 mérkőzéslabdát hárított, mire Williams befejezte a meccset 7/6 6/2-vel.

A világelső még sosem kapott ki Ausztrál Open döntőben, ez lesz a hatodik fináléja.

Döntőbeli ellenfele az orosz Maria Sharapova lesz, aki honfitársát, a zsinórban másodszor GS elődöntőbe jutó Ekaterina Makarovát verte meg játszi könnyedséggel, 6/3 6/2-re.

Sharapovának ez lesz a negyedik ausztráliai fináléja, és összesen 10. Grand Slam döntője, ám a 2008-as finálén kívül egyszer sem tudott győzni Melbourne-ben. Ráadásul Serena Williams ellen sem áll jól, ugyanis az amerikai 16-2-re vezeti az egymás elleni mérleget, ráadásul Sharapova legutolsó győzelme a 2004-es világbajnoki döntőben jött, azaz kicsit több, mint 10 éve történt.

(szp)

(forrás:sportrajongo.hu/fotó:inntrending.com)