Jump to content

Ausztrál Open: Novak Djokovic döntőbe jutott

2015. 01. 30. 13:15

A világelső Novak Djokovic lesz Andy Murray ellenfele az ausztrál Nyílt Teniszbajnokság döntőjében, miután a szerb teniszező ötszettes csatában győzte le a címvédő Stan Wawrinkát az elődöntőben.

A két játékos híres maratoni egymás elleni meccseiről, hiszen ez volt az ötödik Grand Slam összecsapásuk, mely öt szettbe torkollott, ráadásul zsinórban a harmadik az Australian Open. Egy éve Wawrinka hatalmas meccsen verte a világelsőt a negyeddöntőben, és meg sem állt a trófeáig, idén viszont visszavágott Djokovic.

A fordulatos mérkőzésen egyikük sem játszott hibátlanul, ám Djokovic bírta tovább idegekkel, igaz, akár négy szettben is győzhetett volna. Az első játszmában hiába volt brékelőnyben a címvédő, a tie-breaket végtelenül simán hozta Djokovic, aki a második játszma elején még előnybe is került. Ám visszatáncolt Wawrinka, és remek játékkal egyenlített. A harmadik szett megint csak óriási csatát hozott, melynek a végét Wawrinka rontotta el, ezek után pedig újra brékhátrányba került Djokoviccsal szemben a negyedik szett elején.
Erre azonban még volt válasza a tavalyi győztesnek, aki kiharcolta a döntő szettet, és még fogadóelőnye is akadt az ötödik szett első játékában. Akkor azonban hosszúra ütött egy fonák egyeneset, ami később kiderült, az utolsó momentuma volt a svájcinak. Ezek után Wawrinka fejben nem bírta tovább, és játékot sem nyerte a döntő szettben, melyet így Djokovic könnyedén fejezett be.

A világelső ötödik melbourne-i döntőjére és trófeájának megszerzésére készülhet.
A vasárnapi fináléban Andy Murray lesz az ellenfele, aki eddig mindhárom ausztrál döntőjét elveszítette.

(szp)

(forrás:sportrajongo.hu/fotó:skysports.com)