Jump to content

Novak Djokovic ötödször nyerte meg az Australian Opent

2015. 02. 01. 14:58

A világelső Novak Djokovic nyerte az Ausztrál Nyílt Teniszbajnokságot, miután izgalmasan induló mérkőzésen verte meg a skót Andy Murrayt. A szerb teniszező pályafutása 8. Grand Slam győzelmét aratta, és ötödször győzött Melbourne-ben.

Hatalmas finálénak indult Djokovic és Murray mérkőzése, ahogy azt vártuk is előzetesen. Az első két játszma csaknem két és fél órán át tartott, fordulatos ás drámai labdamenetekkel. Djokovic mindkét szettben komoly előnyben volt, ám mindkét játszmáról rövidítés döntött. Az elsőt Murray előnyből bukta el, ám a második játszmában ezt nem tehette meg, így muszáj volt egyenlítenie.

A harmadik szett jól indult a skót teniszezőnek, aki brékelőnybe is került, ám kevesen gondolták volna, hogy 2-0-ás vezetése után felgyorsulnak az események, és onnantól Murray már csak egy játékot tud nyerni. Djokovic ugyanis visszajött hátrányból, majd brékelte az egyre fáradtabban és gyengébben teniszező skótot, és simán nyerte a harmadik szettet. A negyedik játszmára teljesen kipukkadt a skót, aki játékot sem tudott nyerni, így amilyen nehezen indult a döntő, olyan simán fejezte be a világelső, 6/0-val.

Murray negyedik Ausztrál Open döntőjét veszítette el, míg Novak Djokovic ötödik alkalommal emelhette fel a trófeát Melbourne-ben.

(szp)

(forrás:sportrajongo.hu/fotó:nationalpost.com)