Jump to content

Golf: a világelső nyert Dubaiban

2015. 02. 02. 13:44

Rory McIlroy győzelmével ért véget a European Tour egyik legrangosabb tornája, a 2.5 millió dollár összdíjazású Dubai Desert Classic. Az északír golfozó hat év után nyert ismét Dubaiban, mostani sikerével megerősítette világelső pozícióját.

McIlroy az alap ütésszám alatt kettővel, 70-es kört teljesített vasárnap és ez elegendőnek bizonyult ahhoz, hogy sorozatban hat (!) második helyezés után győztesen zárjon egy European Tour tornát. A világelső 22-vel par alatt fejezte be a versenyt, 266-os összeredménye rekordbeállítás, ilyen teljesítményre korábban csak Stephen Gallacher (2013) és Thomas Bjorn (2001)voltak képesek.

McIlroy, aki 2009-ben profi pályafutása első tornagyőzelmét aratta ezen a tornán hiba nélkül játszott vasárnap, mindössze három birdie-t (a szakasz par értékénél egy ütéssel jobb) ütött, viszont bogey (a szakasz alap ütésszámánál egy ütéssel rosszabb) nem került a kártyájára.

McIlroy mögött a svéd Alex Noren zárt másodikként, ami komoly elégtétel lehet neki lévén súlyos csuklósérülése után trét vissza. Noren az utolsó napon nyolc (!) birdiet ütött! A címvédő Stephen Gallacher 69-el zárt és végül harmadik lett. A negyedik helyen egy ötös együttállás alakult ki Martin Kaymer, az Abu Dhabiban győztes Gary Stal, az osztrák Bernd Wiesberger, az angol Andy Sullivan és a dán Morten Orum Madsen között.

Az európai sorozat mezőnye legközelebb Malajziában játszik 3 millió dollár összdíjazású Malaysian Openen.

(Forrás:Sportrajongo.hu/Fotó:edition.cnn.com)