Jump to content

Kerékpár: Armstrong részegen vezetett, majd hazudott a rendőröknek

2015. 02. 03. 20:38

Ismét gyülekeznek a viharfelhők Lance Armstrong feje felett. Az ESPN beszámolója szerint az egykori kerékpáros a közkedvelt amerikai síparadicsomban, Aspenben telelt és egy jól sikerült buli után részegen a volán mögé ült. Armstrong a beszámolók szerint jó pár parkoló autót letarolt, majd a kiérkező rendőröknek azt mondta, hogy barátnője vezette a járművet. Később persze kiderült, hogy mindez hazugság volt.

Újabb botrányba keveredett az egykoron a valaha volt legkiválóbb kerékpárosnak tartott, ám pár éve az egyetemes sport legnagyobb doppingbotrányába belebukó Lance Armstrong. A történet még az elmúlt évre nyúlik vissza, egészen pontosan december 28-ára. A hétszeres Tour de France győztes egykori kerékpáros - akinek '99 és 2005 között szerzett címeit a botrány kirobbanása után elvették - Aspenben telelt és egy buli után ittas állapotban az autóját jó néhány parkoló járműnek vezette. Armstrong a helyszínelésre kiérkező rendőröknek azt mondta, hogy barátnője, Anna Hansen vezette az autót, aki egyszerűen elvesztette az uralmát a gépjármű felett, ezért történt a baleset. Az egykori kerékpáros verzióját Hansen is megerősítette, ám később kiderült, hogy Armstrong vette rá a rendőrök félrevezetésére, ugyanis nem szerette volna, ha ismételten a reflektorfénybe kerül ráadásul egy ilyen üggyel.

Egyelőre nem lehet tudni, hogy a rendőrség vádat emel-e Arsmtrong ellen, de az ügynek valószínűleg lesz folytatása. A sajtó természetesen rögtön ráugrott a témára, ám Armstrong nem kommentálta a történteket, elérhetetlenné vált és egyelőre jogi képviselője sem adott ki semmiféle nyilatkozatot.

(fg)

(Forrás:sportrajongo.hu/Fotó:si.com)