Jump to content

Alpesisí: Bode Miller vb-jének vége, már meg is műtötték

2015. 02. 06. 09:50

A vártnál sokkal hamarabb befejeződött az alpesisí-világbajnokság a csütörtöki szuper-óriásműlesiklás során hatalmasat bukó és komoly sérülést szenvedő Bode Miller számára. Miller az amerikai sportági szövetség tájékoztatása szerint már túl is van a műtéten, kérdés, hogy mikor tér vissza, ha visszatér egyáltalán.

A 37 éves, négyszeres vb-győztes a Beaver Creekben rendezett szuper-G viadalon egy ideig még vezetett is, ám az egyik kapunál megpördült, nagyot bukott, és mint később kiderült, mély vágás keletkezett a jobb vádliján miután ráesett az egyik lécére. A beszámolók arról is szóltak, hogy Miller térdína is elszakadt, így a sérülés igen komolynak nevezhető. Millert a verseny után a vb másik helyszínre, Vailbe szállították, ahol a helyi kórházban megoperálták. (A videóra kattintva Miller bukása és sérülése látható. Figyelem! A képkockák a NYUGALOM MEGZAVARÁSÁRA ALKALMASAK)

A hazai szurkolók nagy kedvencét novemberben porckorong-sérülés miatt műtötték – sokáig kérdéses volt a vb-részvétele –, s ebben a szezonban most először állt rajthoz versenykörülmények között. A visszatéréséről egyelőre még nem szólnak a hírek, kérdés, hogy látjuk-e még egyáltalán versenyezni az amerikai klasszist.

(fg)

(Forrás:sportrajongo.hu;mti/Fotó:wikipedia.org, teamusa.org)