Jump to content

Közeleg a történelmi csata, melyre régóta várunk

2015. 02. 21. 15:50

Pacquiao Mayweather május 2-án ütközik meg egymás ellen Las Vegasban. Ez lesz mindenidők legnagyobb pénzét megmozgató találkozója, és nem túlzás állítani, hogy a közeljövőben nem lesz még egy ilyen mérkőzés.

A mai napon vált biztossá, hogy május 2-át, ami európai idő szerint május 3-a lesz már, a magyar bokszrajongók nem anyák napja miatt jelölik be naptárban, hanem a Mayweather Pacquiao találkozó miatt. Először 6 évvel ezelőtt szellőztették meg a találkozó lehetőségét, ám egészen 2015-ig kellett várni, hogy a fülöp-szigeteki és az amerikai ökölvívó egymásnak feszüljön. Habár Pac-Man az elmúlt években megismerte újfent a vereség ízét, kikapott Márqueztől és Bradleytől, ám később az amerikainak visszavágott. Sokak szerint a filippínó ütőereje már nem a régi. Legutóbb 2009-ben vetett véget kiütéssel a találkozójának.

Az amerikai Floyd Mayweather büszkén töltötte fel a közösségi oldalára a mindkét fél által szignózott szerződést. Mellé az alábbi szöveget írta: "Amire az egész világ várt, eljött. Mayweather - Pacquiao 2015. május 2-án, ez biztos. Megígértem a rajongóimnak, hogy megcsináljuk, és megtettük. Május 2-án történelmet fogunk csinálni. Ne hagyjátok ki! Ez egy mindkét fél által aláírt szerződés."

Tény mindkét ökölvívó jól jár a találkozóval, mely hosszas huzavona után kötetett meg. A pénzen 60-40 arányban osztozkodnak az ellenfelek, a nagyobb rész az amerikaié. Pontos összeget egyelőre nem tudni, de maga az esemény 250 millió $ költségű, a bevétel 400 millió $ körül várható.

(PL)

(forás: espn.com, kép: filippinotimes.ae)