Jump to content

Lopással és csalással vádolják a sztár golfozót

2015. 03. 10. 15:36

Patrick Reed korának egyik legtehetségesebb és nem mellékesen egyik legeredményesebb golfozója. A tengerentúli PGA sorozat egyik legjobb játékosa eddig leginkább eredményei miatt került be a híradásokba, ám pár nappal ezelőtt derült fény arra, hogy egy januárban megjelent botránykönyv szerzője csalással és lopással vádolja.

A hétvégi World Golf Championship sorozat Cadillac Championship tornáját címvédőként várhatta Reed, ám végül nem sikerült a bravúr, nem tudott nyerni. Ugyanakkor a fiatal golfozó számára nem ez volt a legnagyobb baj, sokkal inkább az, hogy egy mostanság megjelent botránykönyv szerzője lopással és csalással vádolja. Reed természetesen tagadja a vádakat és jogi útra terelné a történetet.
A Shane Ryan nevéhez köthető és januárban megjelent könyv azokról a fiatal golfozókról szól, akik pár éve robbantak be a köztudatba és többé kevésbé átvették az irányítást, vagy legalábbis dominálják a tengerentúli profi bajnokságot. Az egyik ilyen játékos Patrick Reed, aki valószínűleg mégsem örül annak, hogy megemlítették a kötetben, ugyanis nem sikerült jó színben lefestenie az írónak és akkor még finoman fogalmazunk. Shane Ryan ugyanis lopással és csalással vádolja Reedet, állítása szerint egyetemi évei alatt egy drága ütőt és 400 dollárt lovasított meg, valamint egy egyetemi tornán csalt is.
Reed természetesen tagadja a vádakat, az mindenesetre furcsa, hogy a január 30-án megjelent könyvben állítottakat csak most cáfolta meg hivatalosan jogi képviselői által. A golfozó szerint azonban azért csak most, mert eddig a bizonyítékok felkutatásával és a tanúk felkeresésével voltak elfoglalva. Reed állítja, egykori edzői tanúsíthatják, hogy a fent említett esetek nem köthetők a nevéhez. Azt viszont nem tagadja, hogy az egyetemen felfüggesztették, ám nem lopás és csalás maitt, hanem mert alkoholt fogyasztott kiskorúként, valamint alkoholt találtak az autójában egy igazoltatás során.
Reed és ügyvédei természetesen jogi útra terelik az ügyet amennyiben az író nem vonja vissza állításait és nem veszi ki a könyvből a Reedre vonatkozó negatív tartalmakat. Ryan mindeközben Twitter-csatornáján "üzent" a golfozónak és képviselőinek, a mikroblogon leírtak szerint pedig esze ágában sincs visszavonni az állításokat, mert 100%-ig igaznak tartja azokat és bizonyítani is tudja. Az ügynek vélhetőleg lesz még folytatása.

(fg) (Forrás:sportrajongo.hu;Fotó:golf.com)