Jump to content

Tragédia: Elhunyt Camille Muffat olimpiai bajnok úszó

2015. 03. 10. 09:42

Szörnyű tragédiáról adott hírt az AFP hírügynöjség: két argentin és nyolc francia állampolgár, köztük az olimpiai bajnok úszó Camille Muffat, az olimpiai bronzérmes ökölvívó Alexis Vastine és a vitorlázó Florence Arthaud hunyt el Argentínában, amikor egy tévéműsor forgatása közben két helikopter összeütközött.

A baleset Argentína északnyugati részén lévő La Rioja tartományban történt. A francia sportolók a TF1 francia közszolgálati televízió Dropped című túlélő reality show-jának forgatásán voltak, amikor az őket szállító helikopter összeütközött egy másikkal, amely szintén a tévéstábhoz tartozott.

A műsorban két, hírességekből álló csapat versenyez, akiknek vissza kell jutniuk a civilizációba, miután minimális felszereléssel kiteszi őket egy helikopter a vadonban.

Az áldozatok között volt a a londoni olimpia 400 méteres gyorsúszó aranyérmese, a mindössze 25 évesen életét vesztő Camille Muffat, A 2008-as pekingi olimpiai bronzérmes és Európa-bajnoki ezüstérmes, kisváltósúlyú, majd váltósúlyú ökölvívó, a 28 éves Alexis Vastine, valamint az elmúlt évtizedek egyik legjobb francia női vitorlázója, a Transpacific és a Route du Rhum vitorlásversenyek győztese, Florence Arthaud

A tévéműsor szereplői között volt, de a balesetnél nem volt a helyszínen a világbajnoki ezüstérmes, Európa-bajnok futballista, Sylvain Wiltord, az olimpiai bajnok úszó Alain Bernard, a műkorcsolyázó Philippe Candeloro, a snowboardos Anne-Flore Marxer, valamint a szintén ötkarikás aranyérmes kerékpáros Jeannie Longo.

Az első jelentések szerint a két helikopter repülés közben ütközött össze, és mindkettő lezuhant. A balesetben sajnos nincsenek túlélők – a sportolók mellett 7 argentin és francia állampolgárságú stábtag is életét veszítette. A helyi hatóságok információi szerint baleset időpontjában jók voltak az időjárási körülmények. A helikopterek röviddel felszállás után szenvedtek balesetet, az ütközés után azonnal kigyulladtak. Az argentin rendőrség és tűzoltóság tagjai még éjjel is az áldozatok holttesteit keresték, hiszen több órával a baleset után még mindig égett a két roncs.

A baleset körülményeit a légi katasztrófák kivizsgálásáért felelős argentin légierő szakemberei tanulmányozzák.

(szp)

(sportrajongo.hu/fotó:tuxboard.com)